POTVRDA PROFESIONALNIH DOMETA

27 04 2010

– Godišnja nagrada UMUS-a za najbolji koncert u 2009. godini uručena klavirskom duu Nikolajević-Kršić za koncert u Kolarčevoj zadužbini na kome je nastupio i Hor „Barili“

U Beogradu su prošlog petka u Udruženju muzičkih umetnika Srbije dodeljene godišnje nagrade UMUS-a za 2009. godinu. Poznatom klarinetisti Milenku Stefanoviću dodeljena je nagrada za životno delo, pijanisti Vladimiru Gligoriću pripalo je priznanje za mladog umetnika, dok je nagrada za najbolji koncert u 2009. godini otišla klavirskom duu Nikolajević – Kršić. Koncertom koji je održan 4.oktobra prošle godine u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, obeležen je vredan jubilej ovog afirmisanog klavirskog dua – 40 godina uspešnog rada.

Požarevački hor „Barili“ sa dirigentom Katalin Tasić je ovom prilikom, u saradnji sa klavirskim duom, izveo ciklus pesama češkog kompozitora Jozefa Suka uz ovacije publike.

– Veoma sam srećna i ponosna što smo dobili poziv od izvanrednih umetnica i univerzitetskih profesora, mojih uvaženih koleginica, Snežane Nikolajević i Vesne Kršić i što je hor „Barili“ bio deo umetničkog projekta koji je nagrađen visokim priznanjem, kakva je Godišnja nagrada UMUS-a. Ova nagrada je od posebnog značaja za svakog umetnika, jer dolazi od strane kolega i predstavlja potvrdu visokih profesionalnih dometa. Značajan doprinos na ovom koncertu pružile su svojim nastupom i pijanistkinja Milica Sekulić i sopran Tijana Đuričić, ističe Katalin Tasić, umetnički direktor i dirigent Hora „Barili“.

R.N.

Advertisements

Radnje

Podaci

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s
%d bloggers like this: